Leny aan het werkHet bestuur van golfvereniging ‘t Woold heeft Leny van den Eerenbeemt gevraagd een beeld voor in het nieuwe clubhuis en een trofee voor het jaarlijkse clubkampioenschap voor zowel dames als heren te ontwerpen. Naar aanleiding hiervan wil Leny zich graag aan u voorstellen.

" Mijn naam is Leny van den Eerenbeemt en ik heb de opleiding beeldhouwen, discipline boetseren, gevolgd aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, België. Ik ben lid van golfvereniging 't Woold en sla zo nu en dan een balletje.

Ik moet bekennen dat het een bijzonder gevoel geeft om voor de golfvereniging, waar je zelf lid van bent, een ontwerp te mogen maken. De opdracht bestaat uit twee onderdelen:

  1. maak een ontwerp voor een beeld in het nieuwe clubhuis en
  2. maak, refererend aan dit beeld, twee beeldjes die worden uitgereikt als trofee bij het jaarlijkse clubkampioenschap dames en heren. Het bestuur wil de clubkampioen eren met een clubtrofee met een eigen identiteit in plaats van met iets algemeens als een beker of standaardbeeldje.

Het golfspel is behalve een gezonde sportbeleving vooral ook een sociale activiteit die mensen bindt. Kenmerken daarvan zijn saamhorigheid, vriendschap, clubliefde. Ik heb geprobeerd dat in het ontwerp uit te drukken.

De werken zijn inmiddels in ontwerp klaar. Zowel het beeld voor in het clubhuis als de clubtrofee worden in brons gegoten.

Leny van den Eerenbeemt

Zoek

Social Media